magasinet-rus.dk

Forside

Millioner til kvalitet i alkoholbehandlingen

Udskriv

Seks kommuner skal dele 22,2 mio. kroner som modelkommuner: Holstebro, Aabenraa, Odense, Slagelse, København og Glostrup.Sidstnævnte til et samarbejdsprojekt mellem Glostrup, Rødovre, Hvidovre, Brøndby, Ishøj og Vallensbæk Kommuner

Sundhedsstyrelsen har nu fordelt i alt 22,2 millioner kroner fra  satspuljen på sundhedsområdet til at styrke alkoholbehandlingen. Fra puljen 'Kvalitet i alkoholbehandlingen ved blandt andet familiorienteret alkoholbehandling' modtager seks kommuner midler til at fungere som modelkommuner. Det er Holstebro, Aabenraa, Odense, Slagelse, København og Glostrup. Sidstnævnte til et samarbejdsprojekt mellem Glostrup, Rødovre, Hvidovre, Brøndby, Ishøj og Vallensbæk Kommuner.

I den fire-årig periode, bevillingen varer, skal kommunernes alkoholinstitutioner arbejde på at blive eksemplariske modelinstitutioner for kvalificeret alkoholbehandling, hedder det på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Det betyder blandt andet, at de skal afprøve og integrere en af to metoder for systematisk familieorienteret alkoholbehandling.
Målet er, at projektet skal bidrage til varige forandringer i alkoholbehandlingsinstitutionens metoder og organisation.
Modelinstitutionerne skal mod slutningen af projektperioden formidle deres viden og erfaringer om metoderne til de øvrige kommuner i deres region.

Puljen, som løber fra 2010 til 2013,  afløser 'Børn i familier med alkoholproblemer', som ophørte ved udgangen af 2009.