magasinet-rus.dk

Forside

Ni millioner europæiske børn vokser op i alkoholfamilier

Udskriv

Europæiske organisationer ønsker fokus på passiv drikning og de skader, det påfører børn. De foreslår nu en europæisk kampagne-uge

barn på trappeOmkring ni millioner børn i EU er berørte af, at deres forældre drikker for meget. Mange af disse børn vokser op med lavt selvværd og omsorgssvigt. De er i deres barndom ofte vidner til eller ofre for vold på grund af forældrenes drikkeri - og det anslåes, at alkohol er årsagen til 16 % af alle sager med misbrug og omsorgssvigt.
Tallene stammer fra 'Alcohol in Europe', og de er baggrunden for, at den europæiske ngo, Active, sætter gang i en kampagne, som skal sætte fokus på den pris, børnene betaler i familier, hvor alkohol sætter dagsordenen.

Actives initiativ støttes af Eurocare, som er talerør for en række private europæiske organisationer på området. Generalsekretær Mariann Skar fra Eurocare (European Alcohol Policy Alliance) siger blandt andet:

- Jeg håber, at Active og dets medlemmer får held til at skabe opmærksomhed og bryde det tabu, der er omkring alkoholmisbrug - og at andre organisationer rundt om i Europa vil følge trop, så det kan føre til skabelsen af en 'Europæisk Uge med opmærksomhed på børn af alkoholafhængige forældre'. Vi bør alle reflektere over vores alkoholforbrug og overveje, om det har negativ indflydelse på vores omgivelser.

Rapporten Alcohol in Europe blev skrevet af P. Andersson og B. Baumberg og publiceret i 2006. London, Institute of Alcohol Studies. Rapporten kan ses her.