magasinet-rus.dk

Forside Synspunkt

Synspunkt

Viden er ikke nok

Udskriv

Vi har de alkoholproblemer, vi fortjener, så længe der ikke er politisk vilje til at røre ved alkohols pris og tilgængelighed. Og det er sørgeligt, set i lyset af de menneskelige og økonomiske konsekvenser, vores omgang med alkohol har for den enkelte og for samfundet.

 

Når mange drikker for meget

Udskriv

Er de helt store problemer i dagens Danmark bankkrak, topskat eller trafikpropper? Eller at en halv million danskere drikker for meget?

 

Stram loven om kemiske stoffer

Udskriv

Det er forrykt, at unge mennesker skal dø, fordi loven er åben som en ladeport for illegale laboratorier.

 

Det store tabu

Udskriv

Da kommunerne overtog ansvaret for alkoholbehandling og -forebyggelse, overtog de samtidig et af de mest tabubelagte politikområder i vort samfund.

 

Større effekt ved intensiv familieindsats

Udskriv

Der kan sagtens være en signalværdi i at hæve aldersgrænsen for køb af alkohol. Der vil dog være større effekt i en mere intensiv familieindsats.

 

Brug loven til at holde de unge ædru

Udskriv

Et forbud mod salg af alkohol til unge under 18 år gavner alle. Vi forventer, at politikerne handler nu.

 

Bedre hjælp til stofmisbrugere

Udskriv

Det eksisterende behandlingssystem for stofmisbrugere trænger til en ordentlig rusketur, mener velfærdsminister Karen Jespersen (V).

 

Danmarks vigtigste råstof

Udskriv

Unge er Danmarks vigtigste råstof, siges det ved festlige lejligheder og i skåltaler. Hvor gode er vi egentlig til at tage vare på den ressource?

 

Borgere lades i stikken

Udskriv

Den uklare ansvarsfordeling i behandlingen af borgere med dobbeltdiagnose skaber store menneskelige lidelser. Og så er det også dyrt for kommunerne.

 

Dobbeltbelastet - dobbelt så svært

Udskriv

Det er grundlæggende nødvendigt for løsningen af dobbeltbelastnings-problematikken, at ambulant behandling og døgnbehandling spiller effektivt og velkoordineret sammen i den offentlige organisering på alkoholområdet.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL