magasinet-rus.dk

Forside Alkoholkultur

Alkoholkultur

Flere danske børn drikker alkohol

Udskriv

Efter et par år med faldende forbrug af alkohol blandt danske børn, stiger antallet af 11-15 årige, som har drukket alkohol inden for de seneste 30 dage. Udviklingen bekymrer Sundhedsstyrelsen.

 

Uddannelsessteder skal ikke sejle i druk

Udskriv

Sundhedsminister Bertel Haarder vil gøre op med helt unges overforbrug af alkohol, samtidig med at han fastholder borgernes personlige ansvar for eget helbred. Det sunde valg skal gøres nemmere, siger han.

 

 

Myten om alkohols magiske rusvirkning

Udskriv

Måske skal man droppe berøringsangsten og tage fat i myterne om ’alkohols magiske rusvirkning’, hvis forbrugskulturen skal ændres.

 

Carlsberg overholder ikke frivillig aftale

Udskriv

Hverken Carlsberg eller de øvrige ølgiganter  lever ikke op til frivillig aftale om mærkning af deres produkter på det britiske marked. Nu bliver de hængt ud til offentlig skam og skændsel.

 

 

Cult - en producent selvreguleringen ikke kan nå

Udskriv

Historien om Cults alkoholreklamer er historien om et reguleringssystem, der mangler håndhævelsesmuligheder og som kun kan udtale kritik. Efter utallige klagesager overvejer politikerne nu at skærpe sanktionerne overfor reklame-metoder, som bryder reglerne.

 

Reklamer for alkohol - målrettet unge

Udskriv

Europæiske unge bruger mere og mere tid på internettet. Især de sociale medier er populære, og det har alkoholproducenterne forstået at udnytte i deres markedsføring, siger EUCAM, det europæiske center, der overvåger markedsføring af alkohol.

 

Mening med galskaben

Udskriv

Unges drukhistorier er en nøgle til de unges verden, og de skal tages alvorligt. Åbenhed og tolerance kan åbne for en dialog og dermed til også at få de voksnes budskaber igennem, siger forsker

 

Kan man skabe sikre drikkemiljøer

Udskriv

Undersøgelser viser, at flertallet af alkoholrelaterede skader opstår på eller på vej hjem fra offentlige udskænkningssteder.

 

Børn og unge i alkoholfamilier søger viden

Udskriv

Gode erfaringer fra samarbejde mellem Hope Ung og to jyske kommuner, Herning og Kolding. Flere kommuner indbydes nu til projektet.

 

Videnscenter om unges misbrug

Udskriv

Fagpersoner skal klædes på til at tale om misbrug med unge under 18 år. Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann ser store muligheder i det nye videnscenter.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL