magasinet-rus.dk

Forside Alkoholkultur

Alkoholkultur

Videnscenter om unges misbrug

Udskriv

Fagpersoner skal klædes på til at tale om misbrug med unge under 18 år. Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann ser store muligheder i det nye videnscenter.

 

Barndommens alkoholmonster

Udskriv

Ny bog skal hjælpe voksne børn fra alkoholfamilier til at forstå, hvad de voksnes problemer har gjort ved dem.

 

I alkoholens kølvand

Udskriv

Det koster samfundet milliarder af kroner. Mere end tusinde kvæstes om året eller dør, og tusindvis af børn bliver født til et liv med fysiske eller psykiske problemer. Alkoholens konsekvenser er voldsomme.

 

Passiv druk

Udskriv

Det går mest ud over omgivelserne, når nogen drikker for meget, mener norsk psykiater. Også i Danmark sættes der fokus på ”passiv druk”.

 

Når fortiden banker på

Udskriv

Børn, der vokser op i en misbrugsfamilie, får nogle personlige vanskeligheder at kæmpe med. Ofte dukker fortidens problemer for alvor op, når den unge flytter hjemmefra for at etablere sig i egen bolig og voksentilværelse, viser erfaringerne fra to projekter.

 

Reklameforbud i rødvinens hjemland

Udskriv

Det er ikke kun snusfornuftige Sverige, der benytter sig af forbud. Det gør de varmblodede franskmænd også. Alkoholreklameloven Loi Evin blev vedtaget i Frankrig i 1991 for at beskytte folkesundheden.

 

Ny hjemmeside for udsatte børn og unge

Udskriv

På hope.dk/ung kan børn og unge mødes døgnet rundt med andre ligestillede og få rådgivning, træne sociale relationer og finde adresser på steder, der tilbyder hjælp.

 

Farlige alkohol-energidrikke vinder frem i Europa

Udskriv

Alkohol er i sig selv et farligt stof, men de alkoholrelaterede skader øges, når det blandes med energidrik.

 

Skål på et godt helbred

Udskriv

At skåle på et godt helbred er lidt af et paradoks. Det påpeger Sundhedsstyrelsen i sin uge 40-kampagne, når de sætter fokus på de helbredsmæssige følger af at drikke for meget alkohol. Kampagnen rummer i år både genbrug og nytænkning.

 

Løsagtigt fruentimmer eller ærbar skytsengel

Udskriv

Kvinders måde at drikke på hænger i høj grad sammen med den kønsrolle, samtiden giver dem.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL